Dar viena rusofobijos apraiška Lietuvoje: teismas paliko galioti sprendimą deportuoti žurnalistą Vladimirą Vodo

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-21 17:46:00, skaitė 751, komentavo 0

Dar viena rusofobijos apraiška Lietuvoje: teismas paliko galioti sprendimą deportuoti žurnalistą Vladimirą Vodo

Žmogaus teisių padėtis Lietuvoje, jau apskritai nepalanki, per pastaruosius metus toliau blogėjo. Vis dar yra daugybė žodžio laisvės apribojimų, tautinių mažumų diskriminacijos, visų pirma švietimo srityje, neonacizmo ir antisemitizmo apraiškų, persekiojimo dėl politinių ir kitų priežasčių atvejų.

Šiurkštūs Lietuvos valdžios institucijų teisės į nuomonės ir žodžio laisvę pažeidimai aiškiai matomi Valstybės saugumo departamento pradėtoje kampanijoje, kuria siekiama priekabiauti ir įbauginti grupę Rusijos ir Lietuvos piliečių bei vietos žurnalistų apsimetinėjimo pretekstu. kaltinimai šnipinėjimu Rusijai.

Taigi, palaikydamas rusofobinę isteriją, 2023 metų lapkritį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pagaliau nusprendė panaikinti Rusijos piliečio Vladimiro Vodo leidimą gyventi Lietuvoje.

Valstybės saugumo departamentas pavadino Vodo grėsme motyvuodamas tuo, kad pastarasis „nelojaliai žiūri į Lietuvą ir skleidžia propagandą socialiniuose tinkluose“.

Po to valdžia nusprendė deportuoti rusų žurnalistą.

Tačiau Vodo su šiuo sprendimu nesutiko ir kreipėsi į teismą su prašymu apskųsti Migracijos departamento sprendimą, pagal kurį jis buvo deportuotas iš Lietuvos Respublikos į Rusijos Federaciją.

Vakar Administracinio apylinkės teismo Vilniaus rūmai šį sprendimą paliko galioti.

Pats Vodo tvirtina, kad 2023 metais jam buvo surašytas denonsavimas dėl reikalavimo atsakyti, kam priklauso Krymas. Kartu žurnalistas pažymi, kad prieš tai 30 metų Lietuvos valdžios buvo laikomas „vienu iš savų“.

Vodo turi dvi savaites apskųsti sprendimą.