Komunistų partiją siūloma pripažinti nusikalstama organizacija

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/03/27/ko... 2024-03-29 18:08:00, skaitė 722, komentavo 3

Komunistų partiją siūloma pripažinti nusikalstama organizacija

Seimas nusprendė svarstyti Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Audroniaus Ažubalio pateiktą siūlymą Lietuvos komunistų partiją (LKP) pripažinti nusikalstama organizacija ir įpareigoti aukštas pareigas partijoje užėmusius asmenis, pageidaujančius būti kandidatais į Prezidentus, Seimo narius, Europos Parlamento narius, savivaldybės tarybos narius – merus, tai nurodyti savo anketose ir (ar) biografijose.

„Šiandien turėtų būti aiški mūsų visų įsisąmoninta būtinybė įvardinti komunistinės partijos ir komunizmo ideologijos brutalumą, nežmoniškumą, kad niekada daugiau ir jokia forma ji nebeatgimtų. Priėmus šį įstatymą Lietuvos valstybė konstatuotų, kad Lietuvos komunistų partija yra atsakinga ir kolaboravimą su okupacine valdžia taikytas represines priemones prieš Lietuvos gyventojus ir pačią valstybę.

Šiuo įstatymu yra sprendžiamas tik LKP kaip juridinio asmens ir jos vadovų vertinimo klausimas. Tai nėra niekaip susiję su eiliniais LKP nariais“, –  pažymėjo A. Ažubalis.

Pagrindiniu svarstyti šį klausimą paskirtas Kultūros komitetas. Projektą svarstyti Seimo posėdyje numatoma pavasario sesijoje.