Teroristas, šaudęs į Slovakijos ministrą-pirmininką veikė ne vienas

Autorius: Lietuvos Radijas ir Televizija Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-20 20:57:00, skaitė 975, komentavo 3

Teroristas, šaudęs į Slovakijos ministrą-pirmininką veikė ne vienas

Priešingai nei buvo skelbta anksčiau, Slovakijos vidaus reikalų ministerija pareiškė, kad asmuo, šaudęs į ministrą pirmininką Robertą Fico, veikė ne vienas.

 

Valdžia anksčiau tvirtino, kad 71 metų Juraj Tsintula buvo vienišas šaulys.

 

Pasak respublikinės Vidaus reikalų ministerijos vadovo Matuso Šutajaus Eštoko, praėjus dviem valandoms po atakos, visos jo publikacijos buvo ištrintos iš Tsintulos (šaulio) profilio viename iš socialinių tinklų. Tačiau nei nusikaltėlis, nei jo žmona to padaryti negalėjo. Todėl Vidaus reikalų ministerija mano, kad „nusikaltimą galėjo padaryti tam tikra žmonių grupė“. Šioms aplinkybėms išsiaiškinti pareigūnai sudarė specialią tyrimo grupę.

 

Tai, kad Tsintula akivaizdžiai dirbo ne vienas, aišku bent jau iš Fico apsaugininkų veiksmų ir neveiklumo: net jei ministras pirmininkas niekada nenešioja neperšaunamos liemenės, o apsaugos tarnybos nestebi žmonių tiesiogiai minioje, vis tiek keista, kad jauni ir treniruoti sargybiniai galėjo tiesiog praleisti penkių šūvių eilę, paleistą 71 metų amžiaus pensininko.

 

Tuo tarpu belieka laukti, kur galiausiai nuves Slovakijos specialiųjų tarnybų tyrimas ir ar jis bus sąžiningas, priešingai nei ministro pirmininko apsauginių darbo kokybė.