Eglė Lekstutienė. GANA YRA GANA

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/egle... 2024-05-25 23:58:00, skaitė 1735, komentavo 54

Eglė Lekstutienė. GANA YRA GANA

Įsimylėjau Eduardą lygiai taip pat kaip jūs. O meilė akla… Įsimylėjęs tu pradedi ignoruoti visus žmogaus trūkumus ir matai tik gėrį. Matai tik tai, ką nori matyti. Pateisini kiekvieną to žmogaus veiksmą. 

Man dar pasisekė – kai kurių meilė perėjo jau į aukštesnį lygmenį – stabmeldystę. Istorijoje turime ne vieną pavyzdį, kai masei žmonių kažkoks žmogus tampa pačiu Dievu. Ir tas sudievintas žmogus būna teisus, kad ir ką bepasakytų. Jis gali pasakyti “šokit nuo olos” ir visi šoks. Nes taip pasakė pats Dievas.

Taip, mes su Vaidu tikrai ženkliai prisidėjome prie Eduardo iškėlimo į viešumą ir jo sudievinimo. Taip, patys kalti. Taip, visa tai atsisuko prieš mus. Ir daugelis sako “dabar liksite vieni kaip pirštas”. Ir liksime. Ir to nebijome. Nes taip nutiko jau daugybę kartų. Nebepagąsdinsit. Bet nutylėti kai kurių dalykų tiesiog negalima. 

Taigi, vis bandėme pateisinti kiekvieną Eduardo “kliurką”. Daug ko neviešinome (apie tai daugiau patreone, kuriame padarėme išsamų vaizdo įrašą), kad nepakenktume rinkimams. Jau nekalbant apie asmenines žmogaus savybes, bandžiau pateisinti ir ginti jo pasisakymus apie skiepus, apie abortus ir kitus dalykus. Bandžiau pateisinti jo simpatijas Zigmui, kai dažnu atveju kalbant telefonu su Vaidu, girdėdavosi: “turiu baigti pokalbį, nes skambina Zigmas”. Ir kalbant telefonu vis dažniau pradėjo girdėtis mantra “Zigmas, Zigmas Zigmas…” Zigmas buvo laikomas kažkokiu Dievu, kuris yra aukščiau visko. O kas tas Zigmas, galite pamatyti čia

Po truputį meilė blėso… Juk visi galiausiai pabundame iš tos fazės. Ji nėra amžina. Ir kai meilė baigiasi, nusiimi rožinius akinius ir pradedi matyti realybę. Galiausiai atsimerkiau ir supratau – toliau sau prieštarauti nebegaliu. Kantrybės taurė prisipildė su paskutiniu lašu – pasisakymu apie LGBT paradus. Per TV3 debatus, žiūrint tiesiogiai bene 2 000 000 žmonių, išgirdau, kad Eduardas eitų LGBT parado priekyje. Buvau šoke. Ir ne, tai nėra “smulkmena”, kaip kai kurie sako. Tai labai daug pasako apie žmogų. Ir mes nekalbame apie gėjus, kaip žmones – taip, tokių žmonių yra ir jie gyvena savo gyvenimus. Mes kalbame apie propagandinį paradą ir virusą, kuris žaloja jaunimo smegenis. Net nebūčiau pagalvojusi, kad Eduardas taip pasakys, bet va, kaip būna…

Daugelis žmonių tikėjosi, kad Eduardas pasakys griežtą “NE”, bet jis to nepadarė. Vėgėlė – griežtas “NE”, Žemaitaitis – griežtas “NE”, Mazuronis – griežtas “NE”, Eduardas – “TAIP”. Ir galima bandyti visaip pateisinti šį jo veiksmą, bet aš to pateisinti negaliu. Atleiskit, negaliu prieštarauti savo vertybėms. O kai kurie, nemąstantys savo galva, o vadovaudamiesi tikėjimu, gali net paminti savo vertybes, nes juk “Dievas” taip pasakė. 

Taip, man buvo gėda, kai Zigmas kaišiojo lapelius Eduardui, ką sakyti per debatus. Buvo kraupu į tai žiūrėti. Negi Eduardas pradėjo nebemąstyti savo galva?.. Tai ką jis darytų ir kieno klausytų tapęs prezidentu?.. Pasidarė baisu ir liūdna. Kad ir vėl patikėjau. Kaip ten sakoma – nereikia sudievinti ir neteks nusivilti. Ir vėl nurijau karčią piliulę. 

Kad nebūtų vien negatyvas, turiu pasakyti ir gerų dalykų. Pas Vaidą eteryje Eduardas tikrai neblogai kalbėjo. Ir sugebėjo mus įtikinti. Bet debatai parodė ką kita. Atrodo, kad kažkas jų metu apkerėjo Eduardą ir jis pradėjo kalbėti kitaip, pradėjo kalbėti tai, ko mes negirdėjome iki tol. Po visko, ką pamačiau per debatus, mano kantrybės taurė persipildė ir aš apsisprendžiau – netgi nėjau balsuoti. Buvo liūdna ir gėda kam nors apie tai pasakyti, bet negalėjau savęs priversti to daryti, kad ir kaip stengiausi. Pasirodo, mums nepakeliui.

Noriu kiekvienam palinkėti nieko nesudievinti. Visi mes darome klaidų. Bet kai klaidos kartojasi ir jos nėra pripažįstamos ar ištaisomos, ateina laikas pasakyti GANA. 

LDiena.lt Verkiu krokodilo ašaromis...