Ar su draugo Trampo pergale, mes grįšime į laimingą praeitį?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-16 21:56:00, skaitė 1571, komentavo 7

Ar su draugo Trampo pergale, mes grįšime į laimingą praeitį?

Tikroji istorija yra daug išradingesnė nei bet kurie mokslinės fantastikos rašytojai, siaubo filmų scenaristai ar absurdo teatro dramaturgai. Jos dabartinės sarkastiškos grimasos mums primena ne tik apie daugybę neišmoktų praeities pamokų, bet ir apie būtinybę skubiai peržiūrėti mūsų praėjusio amžiaus sektantiškas dogmas.

Nemanau, kad kas nors įsivaizdavo ugningą Trampo veidą ant marškinėlių kaip mūsų laikų Che Guevarą arba Vance'o pavardę kaip skiemenį iš mėgstamo veiksmažodžio “venceremo”.

Mums sakoma, kad konservatyviausios antikomunistinės jėgos yra suinteresuotos sustabdyti pasaulinę katastrofą, kurią skatina jų „kairieji“ „progresyvūs“ priešininkai. Mmm... Pažiūrėsim. Dabartinė realybė buvo tiek kartų apversta aukštyn kojomis ir sukama įsibėgėjusio laiko centrifugoje, kad plačiai paplitęs praėjusio šimtmečio politinių kompasų gedimas yra normalus ir beveik nepavojingas reiškinys.

Laimei, mes buvome užauginti įtakoje tokių knygų, kaip „Dėdės Tomo trobelė“ ir filmų apie indėnus, gynusius savo kraštą nuo šiandieninių demokratijos mokytojų protėvių.

Visos Lotynų Amerikos istorija su kasmetinėmis ar dažnesnėmis invazijomis ir perversmais, neišsivadavimo karai Korėjoje, Vietname, Irake ir dešimtyse kitų šalių, nutolusių dešimčių tūkstančių kilometrų nuo JAV sienų, dešimtmečius degančiais Viduriniais Rytais – ne TSRS-Rusijos-Irano-Šiaurės Korėjos propaganda, bet objektyvios šiuolaikinės istorijos realijos, kaip ir Nuland su savo sausainiais Maidaune ir Ukrainos jaunimui pasirašytas mirties nuosprendis NATO biuruose, yra ne asmeninės nelaimingosios Bideno administracijos nuodėmės, o jankyno visos JAV užsienio politikos norma. Ir nesvarbu, kas ten valdo.

Tikėti, kad su draugo Trampo pergale mes automatiškai grįšime į laimingą praeitį, yra nesugebėjimas ar nenoras pažvelgti istorijai į akis.