Priesaika Adolfui Hitleriui Rudolfo Hesso kalba

Autorius: National Socialist Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-19 01:00:00, skaitė 1666, komentavo 12

Priesaika Adolfui Hitleriui Rudolfo Hesso kalba

Vokiečių vyrai, vokiečių moterys, vokiečių berniukai, vokiečių mergaitės,

Daugiau nei milijonas jūsų susirinko daugelyje vietų visoje Vokietijoje!

Per šias partijos programos paskelbimo metines jūs kartu prisieksite ištikimybę ir paklusnumą Adolfui Hitleriui. Pasauliui parodysite tai, kas jums jau seniai buvo akivaizdu ir ką ankstesniais metais išreiškėte, dažnai nesąmoningai.

Priesaiką duosite per šventę, kurią Vokietija švenčia pirmą kartą: Didvyrių atminimo dieną. Nuleidžiame vėliavas prisimindami tuos, kurie gyveno kaip didvyriai ir žuvo kaip didvyriai. Vėliavas nuleidžiame prieš mūsų praeities milžinus, prieš tuos, kurie kovojo už Vokietiją, prieš milijonus žmonių, kurie kovojo pasauliniame kare, prieš tuos, kurie žuvo ruošdami kelią naujajam Reichui. Įvardiju Horstą Veselį, nes jis mums tapo simboliu, ir per jį prisimename visus tuos, kuriuos „sušaudė Raudonasis frontas“.

Vargas tautai, kuri negerbia savo didvyrių! Ji nustos juos kurti, nustos juos pažinti. Didvyriai kyla iš savo tautos esmės. Tauta be didvyrių yra tauta be lyderių, nes tik didvyriškas lyderis yra tikras vadovas, galintis atlaikyti sunkių laikų iššūkius. Tautos iškilimą ar nuosmukį gali nulemti lyderio buvimas ar nebuvimas.

Nenorime pamiršti motinų, moterų ir vaikų, kurie atidavė savo brangiausią, dažnai savo maitintoją, ir su tyliu didvyriškumu neša savo likimą.

Kovai pasiruošę vyriški didvyriai ir tylus motinų bei moterų pasiaukojimas mums, vokiečiams, yra šventas ištikimybės pavyzdys. Vėliavos, kurias dabar vėl iškeliame, yra šios ištikimybės, kuri šiauriečiams glaudžiai susijusi su didvyriškumu, simboliai!

Iš jūsų reikalaujama ištikimybės ne tik darbais, bet ir charakteriu. Charakterio ištikimybė dažnai reikalauja ne mažiau didvyriškų dorybių nei ištikimybė darbais. Ištikimybė charakteriui yra nepalaužiama ištikimybė, ištikimybė, kuri nežino jokių „jeigu“ ar „bet“, kuri nežino silpnumo, Ištikimybė charakteriui reiškia absoliutų paklusnumą, kuris neabejoja nei įsakymo rezultatais, nei jo priežastimis, bet paklūsta dėl paties paklusnumo. Toks paklusnumas yra didvyriško charakterio išraiška, kai įsakymo vykdymas sukelia asmeninių nepatogumų arba, atrodo, net prieštarauja asmeniniams įsitikinimams. Adolfo Hitlerio, kaip vadovo, stiprybė yra ta, kad jis beveik visada veikia įtikinimo galia; retai kada jis įsakinėja. Tačiau jis turi žinoti, kad kai įsako arba leidžia duoti įsakymą, jis bus absoliučiai vykdomas iki paskutinio kvartalo prižiūrėtojo.

Geros organizacijos galia ir veiksmingumas yra dar didesni, kai vyrauja drausmė. Kuo didesnis jos paklusnumas net smulkmenose, kuo aiškiau ji žygiuoja į dešinę ar į kairę, priklausomai nuo vadovo įsakymo, kuo tiksliau vykdoma komanda žygiuoti trumpais ar ilgais žingsniais, tuo tikriau fiureris gali imtis veiksmų, būtinų nacionalsocialistinei programai įgyvendinti.

Visi mes, nacionalsocialistai, dirbame, kad ši programa būtų įgyvendinta, kaip kadaise dirbome, kad įgytume valstybės kontrolę. Mes kovojome už ūkininkų sielas, už darbininkų sielas, už viduriniosios klasės sielas, už vyrų sielas, už moterų sielas, už senų žmonių sielas, už jaunų žmonių sielas – mes, pagrindinės NSDAP organizacijos nariai, taip pat Darbo tarnybos vyrai, su partija susijusių organizacijų, pavyzdžiui, nacionalsocialistų moterų, vadovai. Tokia pat valia jauni vyrai ir moterys siekia to paties tikslo – tapti tais, kurie pakeis mus kaip Vokietijos likimo šeimininkai.

Hitlerjugendai, jūs ištikimai atsidavėte fiureriui, kaip prieš dvidešimt metų prie Langemarko jaunieji Vokietijos savanoriai, pareikalavę didvyriškos mirties už mūsų tautą ir Reichą. Langemarko jaunimas tapo jūsų pavyzdžiu. Jums nusišypsojo laimė gyventi Reiche, apie kurį geriausi 1914 m. kariai galėjo tik svajoti – Reiche, kuris per amžius išliks vieningas, jei atliksite savo pareigą. Jums atlikti savo pareigą reiškia: Paklusti fiurerio įsakymams be jokių abejonių! Išlaikydami drausmę savo gretose, būsite geriausias gyvas paminklas žuvusiems pirmųjų karo metų bendražygiams.

Kuo labiau Hitlerjugendo vadovas reikalauja iš savo berniukų disciplinos, tuo labiau jis pats turi ją demonstruoti. Jis turi reikalauti iš jų drausmės visų pirma tada, kai jo berniukai trokšta šlovingos laisvės ar laukinio elgesio. Dabartiniam jaunimui turėtų būti lengviau priimti drausmę ir subordinaciją – kartu su vyresniosios kartos pasiekimų vertinimu, - nes vyresnioji karta yra pasaulinio karo karta. Žinau, kaip jus persekiojo, piktžodžiavo, nekentė ir tyčiojosi dėl jūsų tikėjimo fiureriu. Žinau, kiek daug jūsų bendražygių paaukojo savo jaunas gyvybes! Aš tai gerai žinau!

Bet taip pat žinau, kad visi pavojai ir vargai, kuriuos patyrė hitlerjugendas, net ir pačiame komunistiškiausiame rajone prieš užimant valdžią, nepalyginami su pavojais ir vargais, kuriuos per vieną dieną patyrė fronto karys! Niekada to nepamirškite, kai jūsų vadas, dėl mūsų ištvėręs mūšio lauką, reikalauja iš jūsų savidisciplinos.

Politiniams lyderiams sakau tai, ką pernai sakiau jūsų bendražygiams Gau Tiuringijoje, kai jie buvo prisaikdinti: Būkite ištikimi Hitlerio dvasiai! Prašykite visko, ką darote: Ką darytų fiureris. Jei elgsitės pagal tai, nesuklysite!

Būti ištikimam Hitlerio dvasiai reiškia žinoti, kad vadovas turi ne tik teises, bet visų pirma pareigas. Būti ištikimam Hitlerio dvasiai reiškia visada būti pavyzdžiu. „Būti lyderiu – tai būti pavyzdžiu“, kaip kad Hitleris ir jo darbai yra pavyzdys jums. Būti ištikimam Hitlerio dvasiai reiškia būti kukliam ir nepiktam. Būti ištikimam Hitlerio dvasiai reiškia išlikti kruopščiu nacionalsocialistu ir gerais, ir blogais laikais. Būti nuodugniu nacionalsocialistu reiškia visada ir tik galvoti apie visą nacionalsocialistinę vokiečių tautą. Tai reiškia, kad nesvarbu, kas nutiktų, visada būti visiško Adolfo Hitlerio nacionalsocializmo tarnu, visų pirma būti visiškai sąmoningu, nuoširdžiu fiurerio pasekėju.

Visada būkite visumos, taip pat ir judėjimo viduje, tarnais ir niekada nepamirškite, kad tik visas judėjimas, o ne jo dalis, gali užtikrinti pergalę ir užkariauti ateitį.

Visada žinokite, kad, kad ir kur būtumėte, esate skolingi padėką fiureriui, nes jo vadovavimas leido pasiekti kiekvieną pergalę. Kad ir kur būtumėte, aukštai ar žemai, dirbkite jo judėjimui, taigi ir Vokietijai. Prisiminkite, ką sako Adolfas Hitleris: nėra skirtumo, ar žmogus yra gatvių valytojas, ar profesorius, jei tik jis dirba visumai ir atlieka savo pareigą.

Atlygis už jūsų darbą – jausmas, kad atlikote savo pareigą judėjimui, Adolfui Hitleriui, Vokietijai.

Visus jus, nesvarbu, ar tai būtų politinis lyderis, SA, SS ar Hitlerjugendas, sieja bendras pasididžiavimas: Būti Adolfo Hitlerio NSDAP nariu!

Jūs visi esate nacionalsocialistinio judėjimo armijos šauktiniai ir gynėjai. Kiekvienas esate nepakeičiamas ir lygus. Kiekvienas iš jūsų yra toks pat unikalus istorijoje, kaip ir pats nacionalsocializmas. Jūs esate tipiški nacionalsocialistai.

SA, SS ir politinius lyderius sieja bendra tradicija, kurią įkūnija „senoji gvardija“. Ji apima visus, kurie kovojo, aukojosi, kentėjo, rizikavo ar paaukojo savo gyvybes už Vokietijos prisikėlimą nacionalsocializmo laikais. Jai tenka garbė kraujuoti ir aukotis dėl mūsų tautos ateities. Jūs nusipelnėte visų, kurie mėgaujasi gyvenimo palaiminimais naujajame Reiche, padėkos. Tai Reichas, kuriam vadovauja vyrai, vienijami nacionalinės laisvės, socialistinės bendruomenės ir taikos troškimo oriai ir garbingai gyventi.

Politiniai lyderiai! Darbo tarnybos vadovai, darbo jėgos! Moterų lyderiai, HJ lyderiai! BDM lyderiai! Dabar prisieksite Adolfui Hitleriui!

Jūsų priesaika nėra tik formalumas; jūs neprisiekite šios priesaikos kažkam, kas jums nepažįstamas. Jūs prisiekiate ne su viltimi, o užtikrintai. Likimas lėmė, kad šią priesaiką duosite be jokių sąlygų ar išlygų. Dar niekada istorijoje tauta neprisiekė vadovui su tokiu absoliučiu pasitikėjimu kaip vokiečių tauta Adolfui Hitleriui. Jums tenka didžiulis džiaugsmas prisiekti žmogui, kuris yra lyderio įsikūnijimas. Jūs prisiekėte kovotojui, kuris per dešimtmetį pademonstravo savo lyderystę, kuris visada veikė teisingai ir visada rinkosi teisingą kelią, net jei kartais didesnė jo judėjimo dalis nesuprasdavo, kodėl.

Jūs prisiekėte žmogui, kuris, kaip žinote, vadovaujasi apvaizdos dėsniais, kuriems paklūsta nepriklausomai nuo žemiškųjų jėgų įtakos, kuris teisingai vadovauja vokiečių tautai ir kuris nulems Vokietijos likimą. Savo priesaika jūs susiejate save su žmogumi, kurį – toks yra mūsų tikėjimas – mums atsiuntė aukštesnės jėgos. Neieškokite Adolfo Hitlerio savo protu. Jį rasite savo širdies jėga!

Adolfas Hitleris yra Vokietija, o Vokietija yra Adolfas Hitleris. Kas prisiekia Hitleriui, prisiekia Vokietijai!

Prisiekite didžiajai Vokietijai, kurios sūnums ir dukroms visame pasaulyje siunčiu geriausius linkėjimus.

(Visoje Vokietijoje žmonės prisiekia.)

Tai buvo didžiausia bendra priesaika istorijoje!

Mes sveikiname fiurerį!