Korupcija kaltinamas JAV senatorius Menendezas atsistatydino iš pareigų

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/110257/korupci... 2024-07-24 18:07:00, skaitė 1170, komentavo 1

Korupcija kaltinamas JAV senatorius Menendezas atsistatydino iš pareigų

JAV demokratų senatorius Robertas Menendezas iš Naujojo Džersio, kuris buvo pripažintas kaltu dėl korupcijos ir kaip užsienio agentas, atsistatydino iš pareigų.

Jis paliks Senatą rugpjūčio 20 d. Kelias dienas jis atsisakinėjo atsistatydinti, nepaisydamas kolegų senatorių raginimų.

„Nors ketinu apskųsti prisiekusiųjų nuosprendį, taip pat ir Aukščiausiajam Teismui, nenoriu, kad Senatas būtų įtrauktas į ilgą procesą, kuris atitrauktų jo dėmesį nuo svarbaus darbo“, – sakė Robertas Menendezas laiške, kurį cituoja „Reuters“ agentūra.

Robertas Menendezas į Senatą pateko 2006 m. Kelerius metus senatorius vadovavo Užsienio reikalų komitetui. 2014 m. Rusijos URM uždraudė jam atvykti į Rusiją.

2021 m. jis parengė įstatymo projektą dėl sankcijų Rusijai karo veiksmų Ukrainoje atveju.

Liepos 17 d. prisiekusieji pripažino 70-metį Robertą Menendezą kaltu dėl 16 kaltinimų, įskaitant kyšininkavimą, turto prievartavimą, sukčiavimą, trukdymą vykdyti teisingumą ir veikimą kaip užsienio agentui.

Kaltinimas teigė, kad Menendezų pora gavo grynųjų pinigų, aukso luitų, automobilį ir „kitų vertingų daiktų“ mainais už lobizmą Egipto ir Kataro vyriausybėms. Galutinį nuosprendį senatoriaus byloje teismas paskelbs spalio 29 d.