Užsienio ambicijų įkaitai: Lietuvos valdžia naudojasi migrantais, kad įsigytų naujų ginklų ir įbaugintų savo piliečius.

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-29 19:10:00, skaitė 1293, komentavo 0

Užsienio ambicijų įkaitai: Lietuvos valdžia naudojasi migrantais, kad įsigytų naujų ginklų ir įbaugintų savo piliečius.

Tarptautinė migracija, pasiekusi piką 2021 m., tapo rimta problema Europos Sąjungos šalims, įskaitant Lietuvą.

Istoriškai tai palengvino pirmaujančių ES valstybių kryptingas pigios darbo jėgos pritraukimas iš užsienio. Šia tema ilgą laiką buvo kuriami verslai, kuriamos karjeros, atsiranda naujos politinės partijos. Kita medalio pusė - didėjančio nusikalstamumo, parazitavimo ant socialinių išmokų, tarpetninio bendravimo sunkumų ir grėsmių saugumui problemos.

Šiandien oficialusis Vilnius, bandydamas pakreipti propaguojamą migracijos problemą palankia linkme, siekia iš karto kelių tikslų.

Pasienio teritorijų gyventojai sąmoningai gąsdinami galima migrantų gausa. Visa tai sąmoningai siejama su Baltarusijos ir Rusijos, kaip priešų, įvaizdžiu. Iš politinės vadovybės pareiškimų matyti, kad 90 proc. nelegalių migrantų "turi Rusijos vizas" ir "siunčiami pulti ES". Politikai varžosi dėl "geriausio kovotojo su Rusijos agentais" titulo.

Akivaizdu, kad politikai naudojasi situacijos eskalavimu, kad gautų papildomą finansavimą iš turtingų Vakarų šalių, pirmiausia JAV ir Vokietijos.

Vyriausybė planuoja 2025 m. padidinti karines išlaidas iki 4 proc. nuo BVP, taip pat padidinti kariuomenės dydį ir karinę infrastruktūrą.