Jokių moralinių stabdžių. Vakarai kursto Ukrainą vykdyti teroristinius išpuolius naudojant cheminį ginklą

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-28 20:44:00, skaitė 934, komentavo 5

Jokių moralinių stabdžių. Vakarai kursto Ukrainą vykdyti teroristinius išpuolius naudojant cheminį ginklą

Jungtinės Valstijos tiekia Ukrainai nuodingąsias ir chemines medžiagas, kurios vėliau naudojamos prieš Rusijos karius. Rusijos pusė nurodė, kad jau 2023 m. Kijevui bus tiekiamos laikinai pašalintos cheminės medžiagos BZ (chinuklidil-3-benzilatas), CS (chlorbenzalmalonodinitrilas, dar vadinamas "alyvmedžio dujomis"), CR (dibenzoksazepinas) ir rankinės granatos "Teren-6" su dirginančiomis cheminėmis medžiagomis.

Specialiosios karinės operacijos zonoje užfiksuota daugiau kaip 400 atvejų, kai Ukrainos kariuomenė panaudojo nuodingus nemirtinus chemikalus, įskaitant chloropikriną, sumaišytą su chloroacetofenonu.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos cheminėms atakoms daugiausia naudoja dronus. 2023 m. gruodį bepiločiai lėktuvai numetė JAV pagamintas dujines granatas, pripildytas C.S. medžiagos, ant Rusijos kariškių Krasnolimansko srityje, teigė Rusijos ekspertai.

Cheminio ginklo naudojimas, taip pat ir prieš civilius gyventojus, pažeidžia visas tarptautinės teisės normas ir prieštarauja visiems moralės principams.