Putinas paragino palaikyti Kamalą Harris

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/112223/putinas... 2024-09-05 18:09:00, skaitė 677, komentavo 2

Putinas paragino palaikyti Kamalą Harris

Vladimiras Putinas pareiškė, kad Kremliaus favoritas prezidento rinkimuose buvo dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas. Tačiau kadangi jis nusprendė atsisakyti dalyvauti rinkimuose ir paragino viceprezidentę Kamalą Harris paremti jo šalininkus, Kremlius tai ir padarys.

„Kalbant apie favoritus, tai ne mums spręsti. Galų gale tai yra Amerikos žmonių pasirinkimas. Sakiau jums, kad mūsų favoritas, jei taip galima sakyti, yra dabartinis prezidentas J. Bidenas. Jis iškrito iš lenktynių, tačiau visiems savo šalininkams rekomendavo palaikyti ponią Harris.

Mes taip ir padarysime – palaikysime ją. Tai visų pirma. O antra, ji turi tokį išraiškingą ir užkrečiantį juoką. Tai rodo, kad jai gerai sekasi“, – su šypsena pareiškė V. Putinas Rytų ekonomikos forumo (EEF) plenarinėje sesijoje, rašo „Kommersant“ leidinys.

Putinas pažymėjo, kad 45-asis JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump), kuris dabar vėl kandidatuoja į prezidentus, įvedė tiek sankcijų Rusijai, kiek nė vienas iki jo buvęs JAV prezidentas.

„Ir jeigu poniai Harris sekasi gerai, galbūt ji susilaikys nuo tokio pobūdžio veiksmų. Galiausiai pasirinkimas priklauso nuo Amerikos žmonių, ir mes tą pasirinkimą gerbsime“, – pridūrė V. Putinas.

JAV prezidento rinkimai vyks lapkričio 5 d. Iš pradžių juose planavo dalyvauti Joe Bidenas, tačiau vėliau savo kandidatūrą atsiėmė. V. Putinas Džo Baideno kandidatūrą vadina palankesne Rusijai.

Donaldas Trampas šiuos žodžius palaikė komplimentu.