Apie rinkimus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-10-16 13:34:00, skaitė 221, komentavo 1

Apie rinkimus

Koks šurmulys po Seimo rinkimų kilo spaudoje, socialiniuose tinkluose, tarytum būtume suvereni valstybė, o rinkimų rezultatus skaičiuojantys kompiuteriai būtų ne Estijoje ar Londone, o Lietuvoje!

Dar iš signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencijų esame girdėję apie įvairiausias rinkimų makles, o pateikti faktai niekaip neleidžia galvoti, kad vykstantys rinkimai nėra falsifikuojami.

Šių metų rinkimai tik patvirtina blogiausius įtarimus apie vykstančias makles. Apie balsų perskaičiavimo peripetijas rašė LRT, todėl tepriminsiu, kad Socialdemokratų partijos prašymu balsus perskaičiavus Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje, paaiškėjo, kad į antrą turą nebepateko jų kandidatas Gintautas Paluckas (tas ruešutų Turkijoje ir Brazilijoje augintojas). VRK gavo dar tris prašymus perskaičiuoti balsus Šilainių ir Baltijos rinkimų apygardose bei Verkių apygardos Balsių rinkimų apylinkėje. VRK balsus jau perskaičiavo 5 vienmandatėse rinkimų apygardose. Saulės, Panevėžio vakarinėje, Tauragės ir Mažeikių rinkimų apygardose po balsų perskaičiavimo rezultatai liko tokie patys. VRK dar gavo skundą dėl Sūduvos šiaurinės apygardos sprendimo neperskaičiuoti šios apygardos rinkėjų balsų. 

Laisvas laikraštis informuoja, kad jo šaltinių duomenimis VRK pagamino apie 130 proc. rinkimų biuletenių, tačiau į rinkimų apylinkes pristatė tik apie 70 proc. Šiuos faktus patvirtina dokumentai. Nežinia kur dingo apie 60 proc. VRK biuletenių? 

Spalio 16 d. 11 val. vyks Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija „Ar turi vykti pakartotiniai Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai?“ Dalyvaus: Seimo rinkimų stebėtojai Gediminas Ustinavičius, Jolanta Rozenbergienė. 

https://www.youtube.com/watch?v=Npzd9TgjEbw

Man Lietuvoje spalio 13 d. įvykusi demokratijos imitacija primena audrą vandens stiklinėje ir įvykius akvariume, kurį prižiūri katinas.

10454176.jpg

Anekdotas apie mandatus (rekomenduoju rusų kalbą mokantiems).

Daug tarptautinių žodžių, kaip ir žodis "mandatas", turi šaknį "manda": mandarina, mandalina, ir net įžymių žmonių pavardės: lietuvių politologo Mandalinsko ir rusų chemiko Mandalejevo.