Kaip negrai žydus apgavo. Ekstremistinį judėjimą Black Lives Matter palaikančios JAV žydų organizacijos pasijuto įskaudintos dėl kaltinimų Izraeliui "genocidu" ir "apartheidu"

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-08-12 22:22:19, skaitė 3683, komentavo 0

Kaip negrai žydus apgavo. Ekstremistinį judėjimą Black Lives Matter palaikančios JAV žydų organizacijos pasijuto įskaudintos dėl kaltinimų Izraeliui

Jungtinį judėjimą už "Black Lives Matter" sudaro per 60 organizacijų, daugelis kurių - žydiškos. Jų vadovus ir aktyvistus apėmė baisus pyktis ir nusivylimas, kuomet jie susipažino su "Black Lives Matter" platformoje išdėstyta šio ekstremistinio negrų judėjimo pozicija Izraelio ir Palestinos klausimais.

Izraelio politika palestiniečių atžvilgiu įvardinta, kaip "genocidas" ir "aparteidas", o JAV vyriausybė raginama nutraukti karinę ir kitokią pagalbą žydų valstybei bei atsilaisvinusias lėšas nukreipti negrų ir kitų socialiai nuskriaustų mažumų grupių švietimui ir medicininiam aprūpinimui.

Jews for Racial and Economic Justice, which has been at the forefront of working with Black Lives Matter groups in protesting racial injustices, declined to comment for this article.
Using the terms genocide and apartheid in regard to Israel is “offensive and odious,” wrote Rabbi Jonah Pesner, executive director of the Reform movement’s Religious Action Center, in a statement.

Kai kurie JAV žydų aktyvistai pareiškė, kad jaučiasi apgauti savo juodaodžių sąjungininkų ir vargu ar beskirs lėšas bei pijarines pastangas judėjimui, kuris leidžia sau taip atvirai niekinti žydų valstybę.

“I cannot financially contribute or be actively involved with a movement that attacks the land that I love, and the only refuge for Jewish people in the world, based on lies and anti-Semitism,” wrote Jody Fox, a 68-year-old massage therapist in Wesley Hills, New York, on Facebook.

Įdomiausia yra tai, kad tų griežtų BLM platformos pareiškimų autorė yra juodaodė....žydė Rachelė Gilmer.

Viena užkulisinių "Black Lives Matter" vadovių yra mulatė - jos tėvas yra juodaodis negrų kilmės afroamerikietis, o motina - žydė. Atitinkamai, pagal Halachos nuostatas ji yra pripažįstama tikra žyde. Tačiau pati Rachelė pareiškė, kad šiuo metu ji jaučiasi esanti negrė ir jos žydiškumas jai nebesvarbus.

Kaip išsispręs ši skaudi žydų-negrų santykių dilema Jungtinio judėjimo už "Black Lives Matter" - nežinia.

Gal negrų ekstremistai bus palikti ant ledo - be finansinio ir pijarinio liberalios spaudos palaikymo? O gal priešingai - žydų aktyvistai nuris karčią antiizraelizmo piliulę, užgniauš skausmą savyje ir vardan iš šalies žiūrint nelabai aiškių tikslų toliaus tęs paramą negrų ekstremistiniam judėjimui visame pasaulyje?

Pagyvensime - pamatysime.

Šiaip ši komiška istorija "kaip negrai žydus apgavo" yra labai įdomaus fenomeno, stebimo ir Lietuvoje, atstpindys.

Labai dažnai visokie liberalūs ir tolerantiški kovotojai su rasizmais, nacionalizmais ir tautinėmis valstybėmis tuo pačiu metu yra ir dideli Izraelio fanai.

Nors tai yra būtent tautinė valstybė, skirta vienai tautai, kurioje pagal lietuvišką tolerastinę sąmpratą visos parlamentinės partijos yra ... nacionalistinės. Visos.

Fenomenas įdomus - ir kažkaip nelabai mėgstamas svarstyti nei populiarioje, nei mokslinėje literatūroje lietuvių kalba...