Facebooką atakuoja virusai ir sukčių internetinių parduotuvių reklamos. Zuckerbergas visai pelių nebegaudo

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-11-21 08:41:59, skaitė 2653, komentavo 0

Facebooką atakuoja virusai ir sukčių internetinių parduotuvių reklamos. Zuckerbergas visai pelių nebegaudo

Ne veltui sakoma, kad bet koks monopolis veda į išsigimimą ir spjaudymą į vartotojus. Virtęs faktine monopolija Facebookas - ryškus to pavyzdys.

Kiauras dienas vartotojams brukamos internetinių sukčių sukurtų netikrų parduotuvių su populiariomis prekėmis už penktadalį kainos reklamos.

Apmauti pirkėjai iš feisbukų, sumokėję už prekę ir pasidalinę su vagimis savo kreditinių kortelių duomenimis, graužiasi nagus ir lieja graudžias ašaras.

Apie tai rašo net Lietuvos laikraščiai - bet tos žulikų reklamos kabo toliau.

Asmeninėmis žinutėmis jau kelias savaites plinta virusas, užmaskuotas, kaip neva draugo atsiųsta "nuotrauka" - ir nieko.

Jokių priemonių nesiimama, jokių perspėjimų vartotojams nėra, jokių virusų pradininkų masinių blokavimų nesimato.

Pamenu, vos prieš kelis metus Zuckerbergas asmeniškai tikrindavo ir blokuodavo kiekvieną profilį, kuris jam pasirodydavo bent kiek įtartinas. Atblokuodavo tik po asmeninių dokumentų pateikimo su papildoma personalizacija per selfį su tais dokumentais rankose ir kitokių ilgų patikrinimų. Pats esu bent keturis kartus per tai perėjęs.

O dabar iš dešimčių kasdien besiprašančių į FB draugus profilių vos vienas kitas yra normalus. Du trečdaliai yra kažkokių įmonių paskyros, imituojančios fizinių asmenų profilius, o likęs trečdalis - papingomis mergužėlėmis apsimetantys kreditinių sukčių botai.

Iš bendravimo erdvės Facebookas virsta kažkokiu šiukšlynu ar raudonųjų žibintų kvartalu, kuriame ant kiekvieno kampo tave už rankos stvarsto visokie bomžai ir su vertingais pasiūlymais trinasi į pašonę įvairūs žulikėliai.

O ponaitis Zuckerbergas, vietoje savo kūdikio gelbėjimo, užsiėmęs nežinia kuo. Gal, sakau, užgėrė ar apsirūkė po tragiškai nesėkmingų jam JAV prezidento rinkimų?

Kaip ten bebūtų, virtualiai spjaunu jam į barzdą. Už visišką nesirūpinimą savo vartotojais.

Ta pačia proga raginu visus neatidarinėti asmeninėmis žinutėmis iš draugų - tame tarpe ir manęs - gautų neva "nuotraukų", turinčių failo su pabaiga .svg pavidalą - "Photo_2431.svg"

Būkite būdrūs, broliai lietuviai! Nepasitikėkite Zuckerbergo paslaugų saugumu!