Ukrainos parlamentaras V. Parasiukas rusų ambasadoriaus žudiką viešai pavadino didvyriu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/ukrain... 2016-12-21 09:08:47, skaitė 3427, komentavo 0

Ukrainos parlamentaras V. Parasiukas rusų ambasadoriaus žudiką viešai pavadino didvyriu


V. Parasiukas (kairėje). Nuotr. ednist.info

 

Gruodžio 19 d. savo feisbuko paskyroje, kai tik turkų teroristas tiesioginiame eteryje nušovė Rusijos ambasadorių Turkijoje, 29 metų Lietuvos draugas, Ukrainos parlamentaras Volodymyras Parasiukas (Володи́мир Зіно́війович Парасю́к, gim. 1987 m. Maidano kaime prie Lvovo; toks kaimas tikrai yra), pasidžiaugė šiuo įvykiu ir pavadino žudiką didvyriu: Коли людина ціною власного життя готова йти на крайні міри, заради ідеї, заради правди, тоді можна з впевненістю сказати - ГЕРОЙ!

Vertimas iš ukrainiečių kalbos skamba taip: Kai žmogus aukoja savo gyvenimą dėl kraštutinių priemonių, idėjų, tiesos labui, tada galima užtikrintai pasakyti - DIDVYRIS!

Teroristą pašlovinęs Ukrainos parlamentaras įdėjo jo ir šalia gulinčio ką tik nušauto Rusijos ambasadoriaus lavono nuotrauką. Šį pranešimą feisbuke pamėgo daugiau kaip 2200 Facebook paskyras turinčių asmenų, per 150 prie šio pranešimo pažymėjo širdelę (tai reiškia, kad pranešimą pamėgo itin širdingai), o apie 250 žmonių tuo pasipiktino.

V. Parasiukas dalyvavo euromaidano protestuose, kur buvo sotnikas (šimto asmenų vadas). Jis išgarsėjo savo 2014 m. vasario 21 d. kalba, kai paskelbė ultimatumą tuometiniam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui.

Vėliau V. Parasiukas kovojo Donbase Dniepro batalione, buvo paimtas į nelaisvę Ilovaisko mūšyje. Vėliau jis paleistas kartu su kitais Ukrainos karo belaisviais.

V. Parasiukas mokėsi Lvovo universiteto elektronikos fakultete, bankininkystės. Nevedęs.

2014 m. V. Parasiukas išrinktas Ukrainos parlamentaru Javorive, kur gavo 56,56 proc. balsų. Parlamente jis priklauso tarpfrakcinei grupei Ukrop.

Ekspertai.eu primena, kad konservatorė Rasa Juknevičienė pranešė, jog Rusijos ambasadoriaus nužudymas Turkijoje labiausiai naudingas Kremliui.

Kol kas nėra žinoma, ar teroristinės Rusijos vadeiva Vladimiras Putinas teiks valstybiniam apdovanojimui po mirties rusų ambasadorių nušovusį turkų teroristą už puikiai atliktą ir labai naudingą darbą Rusijai.

Susiję:

NATO Parlamentinės Asamblėjos viceprezidentė: Rusijos ambasadoriaus Turkijoje nužudymas naudingiausias Kremliui