Prognozės iš JAV: Euras žlugs per 12-18 mėnesių

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-01-27 08:48:29, skaitė 3083, komentavo 0

Prognozės iš JAV: Euras žlugs per 12-18 mėnesių

Prognozės iš JAV: Euras žlugs per 12-18 mėnesių

Eurogrupės vadovas Jeroen Dijsselbloem mano, kad dėl Trampo paskelbtos politikos „America-first“ „Europa artimiausiais metais liks viena“, rašo die Zeit. Tai buvo pasakyta Briuselyje, per Eurogrupės finansų ministrų susitikimą.

Europos sąjungininkai buvo šoke, kai sausio viduryje Trampas pasakė, kad NATO yra „pasenusi“ organizacija, rašomas die Zeit. Iš Trampo posakių dėl Brexit ir tolimesnio ES skylimo Dijsselbloem

padarė išvadą, kad prasidėjo nauja JAV era ir tai, jo nuomone, šansas ES-šalims narėms susitelkti.

Pagrindine Eurozonos problema jis įvardino Graikiją. Per kelis praėjusius pagalbos jai metus padėtis šioje šalyje praktiškai nepasikeitė ir jos valstybės skola ir toliau lieka 180 procentai BVP.

Reikia pažymėti, kad į skolų duobę smenga ir kitos Pietų Europos valstybės. Dėl Merkel sukeltos migracijos krizės ir Europą užplūdusių milijonų „socialinių parazitų“ neturi kuo pasigirti ir ES ekonomikos flagmanas Vokietija, kurios valdžia šiomis dienomis prakalbo apie važiavimo jos keliais mokesčius, kelių privatizavimą. Tai Vokietijos ekonomikos krizės ženklai, kaip besistengtų Eurozonos ministrus raminti Dijsselbloem.

Donaldo Trampo kandidato į JAV atstovo ES postą Ted Malloch nuomone euras žlugs per 12-18 mėnesių laikotarpį.

Dijsselbloem pasakė, kad netiki Ted Malloch prognozėmis apie euro žlugimą sekančiais metais. „Aš girdžiu pranašystes štai jau ketveri metai“, - pasakė Eurozonos vadovas.