Ar bus skelbiama apkalta Seimo nariui, raginusiam pažeisti Lietuvos Respublikos Konstituciją?

Autorius: Milda Bartašiūnaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/milda... 2017-03-29 23:58:16, skaitė 3320, komentavo 0

Ar bus skelbiama apkalta Seimo nariui, raginusiam pažeisti Lietuvos Respublikos Konstituciją?


M. Puidokas didžiuojasi savo šeimininkais

Žaliasis valstietis labai netikėtai prisiminė, kad Lietuvos Respublikos piliečiai turi savo Konstituciją!

Nors iki tol seimūnai valėsi batus į tokius Konstitucijos punktus, kaip "nemokamas gydimas", "nemokamas mokslas", "žodžio laisvė", "susirinkimo laisvė", "įstatymo viršenybė prieš tarptautinę teisę", "Prezidento rinkimų įstatymas", "Seimo rinkimų įstatymas", "užsienio karinių bazių draudimas"....

Apie pažeistą referendumo įstatymą stojant į ES net nekalbu.

Tai va, valstietis M.Puidokas pasiūlė surengti referendumą dvigubos pilietybės klausimu. Prakolas tame, kad jis tą referendumą pasiūlė surengti vėl grubiai pažeidžiant konstituciją: "...mes galėtume pratęsti net ir tą balsavimo laiką, galbūt žmonėms leisti žmonėms ateiti netgi savaitę laiko prie, būtent, pasirašyti šito referendumo nuostatas ir tokiu būdu surinkti reikiamų balsų kiekį“

---------------------
NORMALIOJE valstybėje už skatinimą grubiai pažeisti konstituciją Seimo nariui kaip minimum grėstų apkalta, bet...

...bet mes, deja, gyvename nenormalioje valstybėje.

---
Seimo nario M. Puidoko raginimą masiškai pažeidinėti Lietuvos Respublikos įstatymus aprašė "Ekspertai.eu" straipsnyje

Žalieji valstiečiai tariasi, kaip pasinaudoti gerąja buvusių referendumų patirtimi

Žaliasis valstietis Mindaugas Puidokas kovo 28 d. spaudos konferencijoje „Nacionalinis susitarimas dėl migracijos ir demografijos politikos apjungs visus neabejingus šiai problemai“ atskleidė, kad jam didelį nerimą kelia kovo 29 d. prasidėsiantis „Brexitas“.

Politikas informavo, kad pritaria pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkei Daliai Henkei, „kad turime pradėti rimtai galvoti ir kalbėti apie dvigubos pilietybės problemą.“

Pasak M. Puidoko, dvigubos pilietybės klausimas yra apibrėžtas Konstitucijos pirmajame skirsnyje, todėl šiame skirsnyje esančių nuostatų pakeitimui „reikalinga šaukti referendumą“.

Tam, kad referendumas įvyktų, jame turės dalyvauti ir balsuoti „už“ daugiau negu 50 procentų visų rinkėjų, turinčių balso teisę, o tai, pasak žaliojo valstiečio, „tikrai yra didžiulis iššūkis“.

„Mes tikrai tariamės, vat, ir su Ramūnu Karbauskiu, kokio formato tas referendumas galėtų būti. Tai, ko gero, reikėtų jį jungti prie vienų iš tų rinkimų, kuriuose ateina daugiausiai rinkėjų“, - pranešė žaliasis valstietis.

M. Puidoko teigimu, „tai šiuo atveju mes kalbam apie prezidento rinkimus“.

„Ir galbūt netgi pasinaudojant gerąja patirtimi iš jau tų referendumų, kurie  buvo, mes galėtume pratęsti net ir tą balsavimo laiką, galbūt žmonėms leisti žmonėms ateiti netgi savaitę laiko prie, būtent, pasirašyti šito referendumo nuostatas ir tokiu būdu surinkti reikiamų balsų kiekį“, - primindamas gerąją referendumu patirtį pasakė M. Puidokas.

Politikas nurodė, kad „papildomos priemones taipogi galėtų būti taikomos“.

„Išmėginti, jeigu būtume pasirengę, ir elektroninio balsavimo galimybes, kadangi sukčiavimui kaip ir  poreikio kalbant apie dvigubos pilietybės balsavimo klausimą, ko gero, neturėtų iškilti. Ir tai būtų gera galimybė prasitestuoti“, - teigė žaliasis valstietis.

Pratęsiant žaliojo valstiečio siūlymus, susijusius su gerąja referendumų rengimo patirtimi, galbūt reikėtų referendume leisti žmonėms balsuoti ne savaitę, o mėnesį arba net metus. Kitaip tariant, referendumas dėl dvigubos pilietybės galėtų tęstis tol, kol nebūtų surinktas reikiamas skaičius balsų.

O jei į referendumą valdžiai pavyktų įtraukti visus Lietuvoje veikiančius prekybos centrus (o ne vieną, kaip buvo stojimo į Europos Sąjungą referendumo metu), kurie referendumo dieną, remdamiesi gerąja referendumų patirtimi, nemokamai dalintų ne tik alų ir skalbimo miltelius, o ir prezidentės globojamo „Maisto banko“ sauso maisto davinius, nėra abejonių, kad sėkmingam referendumo rezultatatui pasiekti pakaktų daugiausiai pusdienio.

Tačiau galima pasinaudoti ir kita gerąja referendumų rengimo patirtimi, taip, kaip buvo Žemės referendumo metu. Tuomet referendumui buvo kruopščiai parinktas pats netinkamiausias laikas, prieš jį aktyviai agitavo Laisvės (Auštrevičiaus) prizo laimėtojas Vytautas Landsbergis, kiti iškilūs visuomenės veikėjai.

Tad referendumui dėl dvigubos pilietybės tereikia išsirinkti vieną iš dviejų gerų variantų.

Arba nerengti jokio referendumo, taip, kaip buvo padaryta su užsienio valstybių karinėmis stovyklavietėmis.

Galbūt trečiais variantas būtų pigiausias ir paprasčiausias?

Pakaktų kokio nors vyriausybės nutarimo ir dviguba pilietybė būtų įteisinta. O tiems, kas sakytų, kad tai prieštarauja Konstitucijai, būtų galima paaiškinti, kad tai ne visai dviguba pilietybė, o tiesiog esamos pilietybės tik šioks toks praplėtimas. Na taip, kaip aiškinama ir dėl užsienio valstybių karinių bazių, jog tai visiškai neprieštarauja Konstitucijai, kad užsienio valstybių karinės bazės yra visai ne karinės bazės.