Bėda, kaip pyragus kepa menedžeris

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/beda-kaip-p... 2017-06-13 09:14:39, skaitė 2447, komentavo 2

Bėda, kaip pyragus kepa menedžeris

Kovo 19 dieną švenčiama Žemės Valanda. Organizuotai pabunda neišpasakyta meilė gamtai, ir kovotojai už klimatą rituališkai gesina šviesą vienai valandai. Kaip malonu pasėdėti prie žvakių, jaučiant, kad prisidedi prie gamtos gelbėjimo nuo elektros! Kad pojūčiai būtų dar sodresni, galima apsikabinti kokį minkštą žaislinį meškiuką.

Kaip ir bet kuri kita leftistinė aktyvistų akcija, Žemės Valanda tėra viso labo kenksmingas ideologinis miglos pūtimas į akis. Tokios akcijos pakeičia realų rūpinimąsi gamta veidmainiška iliuzija ir nė lašo neprisideda prie aplinkos gerinimo.

Prie ko ji prisideda – tai prie masinio žmonių kvailinimo ir pinigų traukimo iš jų kišenių. Kanados tinklapyje, šie aktyvistai, rubrikoje Take Action ragina jus pinigais paremti „klimatą“.

Tačiau ten jūs nerasite raginimo nemėtyti popiergalių ir kartoninių dėžučių nuo greito maisto sau po kojomis. Klimato aktyvistai išsikelia globalinius uždavinius ir į gamtos miestuose švarą jiems absoliučiai nusispjauti.

Toronto gatvės kartais darosi panašios į sąvartyną. Ypač Dauntaune, kur įsiveisė skaitlinga klimato aktyvistų populiacija. Ir šita apdergta ir apspjaudyta gyvenamoji aplinka tapo labai simbolišku fonu gamtosaugiškai vienai valandai užgesintoms šviesoms languose.

Stabų garbinimo problema yra kur kas rimtesnė, nei plataus masto kvailinimas, susijęs su klimatu. Štai dar vienas pseudo naudingos iniciatyvos, skirtos išpumpuoti pinigus iš dirbančių žmonių kišenių pavyzdys: garantuotos minimalios pajamos.

Tokie planai kol kas dar eksperimentinėje stadijoje, juos rengia ir Ontarijo liberalai, ir Otavos federalai. Detalių nėra, tačiau esminė idėja tokia: primokėti žmonėms, kad jų pajamos prilygtų bazinėms.

Kaip ir bet koks kitas neuždirbtų pinigų dalinimas, šis sumanymas yra itin pavojingas. Kam primokės, kodėl, dėl ko, kiek ir kieno sąskaita?

Labai svarbu iškart atskirti realiai vargstančius žmones nuo profesionalių vargetų. Kad mūsų puikiame mieste neatsirastų dar daugiau apšiurusių lūšnynų, kuriuose gyvena savanoriai varguoliai.

Savaime suprantama, seniems ir mažiems bei invalidams, o taip pat užplaukusiems ant darbo rinkos seklumos būtina užtikrinti orų gyvenimą. Padėti reikia ir dirbantiems varguoliams, working poor, kurie dirba už nedidelius pinigus, vildamiesi atsistoti ant kojų nuosavu darbu. Padėti reikia dar ir dėl to, kad dauguma darbdavių patys negali suvesti galo su galu dėl išpūstų mokesčių ir liberalių elektros kainų.

Tačiau yra ir profesionalių parazitų su komunistiniais reikalavimais: kiekvienam pagal poreikius. Nemokamai. Kitaip sakant – svetima sąskaita. Jums, aišku, pradės aiškinti apie teisingumą. Tačiau teisingumas – kai dirbančiam žmogui, po visų duoklių išmokėjimo, nekyla poreikis ieškotis antro darbo sau ir trečio – žmonai.

Nemokamas būstas, nemokamas maistas, nemokami drabužiai, netrukus bus ir nemokama „žolytė“ ir dar daugiau nemokamų pinigų, jeigu jau alkoholio gydomosioms procedūroms kol kas neišrašinėja vaistinėse. Rojus žemėje, garantuotos veltėdystės karalystė.

O jeigu jau dirbantys žmonės iki šiol nepakėlė maišto, vadinasi, juos galima ir toliau melžti be gailesčio.

Maištų mums nereikia. O štai įstatymas apie išrinktų asmenų atšaukimą, įskaitant aukščiausius postus, nepakenktų.

O kaip kitaip gintis nuo beprotiškų idėjų, tokių kaip neseniai paskelbtas Ontarijo vyriausybės sprendimas: įpareigoti statybos firmas įtraukti į naujus gyvenamus kompleksus dar ir „prieinamą būstą“ (affordable housing)?

Rezultate butų pirkėjams teks mokėti dar ir už pašalpinius kaimynus. Ir vėl tasai leftistinis teroras, puikybės kupina prievarta ir atviras plėšikavimas iš valstybinių aktyvistų pusės.

O kodėl vietoj to nepalaikius prieinamo savo kainomis būsto statybos mokesčių subsidijomis ar kita motyvacija, skirta statytojams? Kodėl? Aš irgi dėl to laužau galvą. Valdžios polinkis į sadizmą? Ar tiesiog ten niekas neįtaria, kad egzistuoja finansiniai stimulai?

Labai reikalingas įstatymas, kad į renkamus postus nebūtų prileidžiami žmonės, kurie niekada nedirbo realiame versle. Pageidautina – nuosavame. Nes kitaip ten, viršuje, visi galvoja, kad dirbantieji privačiame sektoriuje spausdina pinigus namuose tamsiomis naktimis ir kuo daugiau iš jų atimsi, tuo aktyviau jie spausdins.