Nuo kada apipešiotos barakudos užsimanė diriguoti ekonomikos politikai Lietuvoje?

Autorius: Povilas Gylys Šaltinis: https://www.facebook.com/profi... 2018-07-23 00:05:22, skaitė 1096, komentavo 2

Nuo kada apipešiotos barakudos užsimanė diriguoti ekonomikos politikai Lietuvoje?

Viešojoje erdvėje nuolat matome naują ekonominės teorijos žvaigždę Jolantą Blažytę-Uspakich. Buvusio vyro pavardę pridedu tam, kad geriau nujaustume, kokia yra jos turimo kapitalo kilmė.

Ponios J.Blažytės straipsnis ("Apipešiota mokesčių reforma – tarsi siaubo filmas") yra tipiška laukinio kapitalizmo apologetika arba kitaip – rinkos fundamentalizmo propagavimas. Kiek žinau, ponia Jolanta niekad nėra rimčiau studijavusi ekonomikos mokslų, tačiau labai drąsiai reiškia skelbia devynioliktu amžiumi dvelkiančias mintis.

Facebook'o formatas nesudaro galimybių platesnei diskusijai. Tačiau jei p.Jolanta nori, ji gali paskaityti ir sukritikuoti mano gausią ekonominę publicistiką, mokslo darbus (kaip suprantu ji turi mokslinių ambicijų, nes kritikuoja profesionalų mokslininką prof. R.Lazutką). Čia leisiu sau užduoti keletą klausimų.

Pirma, ar mokyklos, universitetai .poliklinikos ir pan yra ekonomikos dalys? Kitaip sakant, ar turtas kuriamas tik versle?

Antra, nenorėdamas įžeisti, bet gindamas viešąjį interesą turiu paklausti: ar p.Jolanta mąstytų taip pat , jeigu nebūtų tapusi milijonieriaus žmona ir dabar dirbtų eiline inžiniere, tarnautoja ar mokytoja?

Turiu ir dar vieną klausimą (dar kartą pabrėžiu, kad tai darau ne iš pykčio, bet gindamas viešąjį interesą): ar p. Jolanta mano, kad GALIA, duotu atveju – PINIGAI, žmogų automatiškai daro TEISINGU?